• Türk-Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programı 2018-2019 Akademik Yılı başvuruları başlamıştır.
  • Başvurular 16 Nisan-22 Haziran 2018 tarihleri arasında kabul edilecektir.
  • Başvuru belgelerinin son başvuru tarihine kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsün’de bulunan Hukuk Yüksek Lisans İdari Asistanlığına gönderilmiş olması gerekmektedir.
  • Değerlendirme, başvuru esnasında talep edilen belgeler esas alınarak ve mülakat çerçevesinde yapılacaktır. Mülakat tarihi adaylara e-posta yoluyla bildirilecektir.

2010-2011 Ernst Eduard Hirsch Akademik Yılı

Ord. Prof. Dr. Ernst E. Hirsch 20 Ocak 1902’de Hessen Eyaletinin Friedberg şehrinde doğmuştur. Lise ve üniversite tahsilini Almanya’da tamamlamıştır. Frankfurt am Main ve Giessen Üniversitelerinde iktisat ve hukuk eğitimi almıştır. Frankfurt Üniversitesi’nde doçentlik tezini vererek Medeni Hukuk, Ticaret Hukuku, Alman Devletleri Hususi Hukuku ve Devletlerarası Hususi Hukuk  dersleri okutmuştur. 1933-1943 yılları arasında İstanbul Üniversitesi’nde Ticaret Hukuku, Fikri ve Sınai Haklar alanlarında lisans ve doktora öğretiminde bulunmuştur. Daha sonra 1951 yılına kadar Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapmıştır. Prof. Hirsch özellikle Türk Ticaret Kanunu ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu projelerinin hazırlanmasında büyük rol oynamıştır.

2010-2011 Ernst Eduard Hirsch Akademik Yılı katılımcıları:

Tolga Hidayetoğlu, Asuman Delikara, Emin Çapraz, Fatma Bilim, Ayşegül Altınbaş, Nazan Topal, Sibel Kocatepe, Ceren Tarhanlı, Yasemin Cirpan, Melike Yazarsoy ve Baran Kızıl