• Türk-Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programı 2018-2019 Akademik Yılı başvuruları başlamıştır.
  • Başvurular 16 Nisan-22 Haziran 2018 tarihleri arasında kabul edilecektir.
  • Başvuru belgelerinin son başvuru tarihine kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsün’de bulunan Hukuk Yüksek Lisans İdari Asistanlığına gönderilmiş olması gerekmektedir.
  • Değerlendirme, başvuru esnasında talep edilen belgeler esas alınarak ve mülakat çerçevesinde yapılacaktır. Mülakat tarihi adaylara e-posta yoluyla bildirilecektir.

2012-2013 Andreas Bertalan Schwarz Akademik Yılı

17 Şubat 1886 tarihinde Budapeşte’de doğmuştur. Hukuk öğrenimini Budapeşte Üniversitesi’nde yapmıştır. Almanya’da Leipzig Üniversitesi’nde 1912’de doçent olan Schwarz, 1913’da Roma Hukuku, Medeni Hukuk ve Mukayeseli Medeni Hukuk profesörlüğüne atanmıştır. Daha sonra Freiburg Üniversitesi’ne geçti (1929-1933). Türk Hükümeti’nin çağrısı üzerine 1934’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk profesörlüğüne atanan ve Türkiye’de modern Medeni Hukuk öğretisine büyük katkıları olan Schwarz, ölümüne kadar bu görevi sürdürmüştür.

2012-2013 Andreas Bertalan Schwarz Akademik Yılı katılımcıları:

Ayşe Aydın, Gülay Bedir, Zülfü Çağlar, Lütfi Çakır, Bertan Houssein, Özkan Özdemir, Gülsüm Özdoğru, Nuray Roshan, Murat Sap, Melis Turgut, Elif Uzun